Сирупот од меласа во ново пакување

1060

Меласата од шеќерна трска е густ, темен сируп, кој се добива при процесот на обработка на шеќерната трска. Овој сируп ги содржи сите витамини и минерали кои растението ги апсорбирало од почвата. Неколку придобивки од меласата се:
-Таа е богата со железо, така што помага во борбата против анемијата.
-Ги прави кожата и косата сјајни и здрави
-Ги ублажува / намалува симптомите на ПМС
-Високите нивоа на магнезиум и калциум кои ги содржи ги зајакнуваат коските
-Го намалува стресот и анксиозноста

Купете и пробајте ја органската меласа на: – http://www.biocosmos.mk/organic/melasa

 

Љубовта кон природата и посветеноста кон холистичкиот животен стил се моја животна определба. Многу, многу години на вегетеријанска исхрана, и во вечна потрага по Совршенството на Буда, овој блог разоткрива аспекти на моето ‘органско сопство‘.