четврток, 12 декември, 2019

Семе од коприва

Семе од коприва може да се употребува како замена за афион во подготовка на леб, крекери, салати, супи, сендвичи итн. Семето од коприва (во...

Месец на вкусното овошје

Октомври е месец на вкусното овошје. Кога станува збор за јаболкото и здравјето, тогаш мора да се напомене дека антиоксидантите кои се наоѓаат во...

Лек над лековите-масло од чајно дрво

Лек над лековите-масло од чајно дрво. Морнарите дрвото од југоисточниот дел на Австралија го нарекле чајно дрво. Oва дрво има мирис на морско оревче....

Масло од анасон

Масло од анасон употребувале луѓето во древните цивилизации. Денес, голем број на лекови се прават од анасон, но треба да се употребува природно масло...

Омега 3 масните киселини и нивната важност

Кога станува збор за омега 3 масните киселини и нивната важност, тогаш треба да се знае дека тие имаат моќ врз телото и умот....

Афионот не е само опиум

Афионот не е само опиум, тој припаѓа на групата маслодајни растенија кои се упоребуваат за готвење. Семето од афион се употребува како опиум уште...

Секојдневните активности се клуч за детскиот развој

Секојдневните активности се клуч за детскиот развој. Децата треба да се дружат и да си играат, а не постојано да бидат пред компјутерот и...

Ревита производи од матичен млеч

Ревита производи од матичен млеч се природни производи кои ќе го зачуваат Вашето здравје, но ако имате здравствен проблем, тогаш овие производи ќе Ви...

Заведувајте со помош на природата-органска козметика

Заведувајте со помош на природата-органска козметика. Органската козметика за нега и убавина е клучна за здравјето на луѓето, свесноста за ризикот кој го носи...

‘Ржта нека биде Ваше секојдневие

Луѓето ги сакаат житарките, но ‘ржта нека биде Ваше секојдневие. Многумина оваа житарка ја поистоветуваат со пченицата, но ‘ржта има подолго и потенко зрно....

ПРОЧИТАЈТЕ

Сирупот од меласа во ново пакување

Меласата од шеќерна трска е густ, темен сируп, кој се добива при процесот на обработка на шеќерната трска. Овој сируп ги содржи сите витамини...

Нови вкусови на тофу!!

Нови вкусови на тофу: Тофу натурал, Тофу пржено со чили Тофу со соја сос Купете и пробајте ги нашите нови вкусови на тофу на: - http://www.biocosmos.mk/macrobiotic/tofu-and-seitan

Голем избор на органски и безглутенски баршна!!

Голем избор на органски и безглутенски брашна: -Бадем -Интегрален ориз -Просо -Хељда -Овес -Костен -Кокос -Наут Купете и пробајте ги нашите органски безглутенски брашна на: - http://www.biocosmos.mk/organic/organic-flour

НОВО, ЗДРАВО и ВКУСНО!! Овесни каши

Пробајте ги новите органски и конвецнионални овесни каши за вашиот појадок нека биде здрав и вкусен 😁 Неколку бенефити на овесните каши се: -Тие се извор на влакна. -Тие...

Органско јојоба масло во ново пакување!

Од сега органското јојоба масло во ново пакување, и се повеќе луѓе го користат ова масло бидејќи: - Ја враќа природната влажност и еластичност на...