среда, 11 декември, 2019

Месец на вкусното овошје

Октомври е месец на вкусното овошје. Кога станува збор за јаболкото и здравјето, тогаш мора да се напомене дека антиоксидантите кои се наоѓаат во...

Забрзајте го метаболизмот на природен начин

Забрзајте го метаболизмот на природен начин, бидејќи метаболизмот е процес со кој калориите од храната се претвораат во енергија. Луѓето кои сакаат да ги...

На едноставен начин до среќа

На едноставен начин до среќа. Посветете си време на себеси, здравиот начин на живот се состои од правилна исхрана, намалување на стресот, откажување од...

Гуарана во прав

Гуарана во прав се прави од сушени, мелени семки од грмушки (paullinia cupana) кои растат во областите на Амазон. Од ова портокалово-жолто овошје се...

ЗОШТО ОРГАНСКИ БАДЕМИ?

Зошто органски бадеми? Органски, бидејќи се одгледани на природен начин, не се пастеризирани и се сурови. Овие бадеми ќе Ви овозможат вкус кој ќе...

ВЕЛНЕС ТРЕНДОВИ ЗА 2016

Светот на нутритивноста и здравјето е во постојана промена. Но, што следно можете да очекувате? Тимот на грижа за храната, на своите состаноци, разговарале...

СО ФИТНЕС ЗА ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ

Како фитнесот влијае на здравјето на луѓето и нивниот начин на живеење се разликува кај секој човек. Вежбањето влијае на три области од животот...

ПРОЧИТАЈТЕ

Сирупот од меласа во ново пакување

Меласата од шеќерна трска е густ, темен сируп, кој се добива при процесот на обработка на шеќерната трска. Овој сируп ги содржи сите витамини...

Нови вкусови на тофу!!

Нови вкусови на тофу: Тофу натурал, Тофу пржено со чили Тофу со соја сос Купете и пробајте ги нашите нови вкусови на тофу на: - http://www.biocosmos.mk/macrobiotic/tofu-and-seitan

Голем избор на органски и безглутенски баршна!!

Голем избор на органски и безглутенски брашна: -Бадем -Интегрален ориз -Просо -Хељда -Овес -Костен -Кокос -Наут Купете и пробајте ги нашите органски безглутенски брашна на: - http://www.biocosmos.mk/organic/organic-flour

НОВО, ЗДРАВО и ВКУСНО!! Овесни каши

Пробајте ги новите органски и конвецнионални овесни каши за вашиот појадок нека биде здрав и вкусен 😁 Неколку бенефити на овесните каши се: -Тие се извор на влакна. -Тие...

Органско јојоба масло во ново пакување!

Од сега органското јојоба масло во ново пакување, и се повеќе луѓе го користат ова масло бидејќи: - Ја враќа природната влажност и еластичност на...