Зелено кафе e хранлив додаток во исхраната

by • November 3, 2016 • MyLife, Актуелно, Живот, Здравје, Исхрана, Уметност на живеење, ФитнесComments Off on Зелено кафе e хранлив додаток во исхраната850

Што е зелено кафе?

Зелено кафе е хранилив додаток во исхраната кој го добиваме од зрна кафе во нивната природна (не-печена) форма. Овој чист додаток содржи повеќе активни состојки од кафе, отколку печеното кафе, вклучувајќи ја и од витално значење хлорогената киселина, која е позната по својата способност да се поттикне лесно губење на телесна тежина и да се помогне околу здравјето на срцето.

greencoffee

Што кажува науката?

Зелено кафе е необработено кафе во зрно кое ја задржило чистината за разлика од кафето кое проаѓа низ процесот на печење. Ова значи дека содржи големи количини на природни, хранливи материи како што е хлорогената киселина. Научните студии покажуваат дека моќта на хлорогената киселина кај човечкото тело е тоа што произведува и обработува шеќер во крвта.

Знаеме дека шеќерот во крвта игра значајна улога во телесната тежината. Правејќи изборот на напиток да биде зеленото кафе како додаток во исхраната ќе резултира со губење на тежината. Со други зборови ефикасноста на зелено кафе дефинитивно е поддржана од страна на науката и е докажано во низа случаеви дека делува при слабеење.

green-coffee-beans-powders

Забрзајте го метаболизмот со зеленото кафе

Кога земате додаток од овој тип, ќе доживеете избалансиран шеќер во крвта кој помагаа за зголемување на стапката на метаболизмот на вашето тело. Кога вашиот метаболизам е повисок, ќе бидете во можност да горите повеќе калории секој пат кога ќе јадете.

Ако се сомневате дека имате бавен метаболизам, може да користите зелено кафе кое вашето тело ќе го претвори во моќен согорувач на калории. Всушност, користејќи го овој додаток во исхраната ќе го избалансира вашето тело, и ќе чуствувате здраво и стабилно.

cup-of-green-coffee-with-beans

Pin It

Related Posts

Comments are closed.