Сирупот од меласа во ново пакување

by • March 11, 2019 • РекламиComments Off on Сирупот од меласа во ново пакување821

Меласата од шеќерна трска е густ, темен сируп, кој се добива при процесот на обработка на шеќерната трска. Овој сируп ги содржи сите витамини и минерали кои растението ги апсорбирало од почвата. Неколку придобивки од меласата се:
-Таа е богата со железо, така што помага во борбата против анемијата.
-Ги прави кожата и косата сјајни и здрави
-Ги ублажува / намалува симптомите на ПМС
-Високите нивоа на магнезиум и калциум кои ги содржи ги зајакнуваат коските
-Го намалува стресот и анксиозноста

Купете и пробајте ја органската меласа на: – http://www.biocosmos.mk/organic/melasa

 

Pin It

Related Posts

Comments are closed.