Знаци коишто укажуваат дека вашето тело е полно со токсини

99
Детоксикацијата е третирање на телото на начин што го заслужува и инвестирање во иднината на здравјето.
Детоксикација е позната како чистење на организмот од сите штетни материи коишто ги
внесуваме преку храна, алкохол, тутун, загаден воздух. Детоксикацијата најмногу се однесува на црниот дроб, дебелото црево и бубрезите затоа што тие се задолжени за филтрирање и елиминирање на штетните отрови кои влегуваат во организмот.

Знаци коишто укажуваат дека вашето тело е полно со токсини:

желба за шеќер
– склоност на сезонски алергии
– кожата не ви е чиста
– постојано сте уморни
– слаба меморија
– болка во мускулите и зглобовите
– непријатен мирис на телото
– проблеми со спиење
– подуеност
– сува коса

Кога ќе препознаете некои од овие знаци време е да ја поправите состојбата, бидејќи
акумулацијата на токсини може значително да ја намали вашата виталност.