Храна што ги “брише“ брчките

85

Дали храната може да го забави биолошкиот часовник и да спречи појава на брчки? Одговорот на експертите е потврден, бидејќи постојат такви намирници што се насекаде околу нас, а меѓу другото, се грижат за младешкиот изглед.

Ако сакате да се грижите за изгледот на вашата кожа и да ја одржувате здрава, во согласност со годините, тогаш треба да внимавате на здравите навики. Списокот на намирници што ја подмладуваат кожата, само ќе ви помогне во борбата со брчките што произлегуваат од стрес, нездрава исхрана или слаба физичка активности.

Меѓу тие намирници се најдоа: лосос, црно чоколадо, смокви, боровинки, јаткасти плодови, авокадо, куркума…