сабота, 26 септември, 2020

дневен Архива: 15/09/2020

ПРОЧИТАЈТЕ

Која е ѕвездата меѓу зачините?

Ѕвездестиот анасон којшто се користи во кулинарството доаѓа од Кина, а е плод на азиско тропско дрво. Постои и јапонски ѕвездест анасон, којшто не...

За што е важен цинкот?

Цинкот претставува важен елемент за здрав имунитет. Недостатокот на цинк може да предизвика различни физиолошки промени и проблеми. Во некои истражувања се покажало дека...

Отстранете ја надуеноста со помош на овие намирници

Од сега па до крајот на зимата јадете печена или варена тиква кога ќе почувствувате надуеност… Тиква – Доаѓа сезоната на тиквата, па до крајот...

Вежбање во домашни услови или надвор

Вежбањето помага да останеме во добро физичко и ментално здравје. Зошто е многу важно да имате физичка активност во овој период? физичката активност ја подобрува...

Колку вода навистина ви треба?

На сите ви е познато дека водата ни е неоходна и најголем проблем е тоа што не ја пиеме доволно. Познато е дека потребни...