Кефир – за што е добар?

134

Кефирот е густ течен млечен напиток што има потекло од Кавказ. Млечниот кефир се добива така што во млекот се става кефирна култура и се остава еден до два дена.

Меѓу главните придобивки од кефирот се:

Го регулира крвниот притисок

Делува како антибиотик

Позитивно влијае на имунолошкиот систем

Ја подобрува циркулацијата

Ја одржува цревната флора