Моќта на црвениот цитрон

134

Научници од Израел тврдат дека секојдневното консумирање на еден црвен цитрон има бројни придобивки за здравјето.

Пред сè, спречува развој на срцеви болести, но и намалување на лошиот холестерол и маснотии во крвта.

Се верува дека главните придобивки од црвениот цитрон доаѓаа од високото количество на антиоксиданси, но и некои сè уште непознати состојки што имаат благотворно дејство на кардиоваскуларниот систем, но и на целокупното здравје.