Победете го заморот со неколку здрави навики

32

Какаото, црвената пиперка и овесот можат да ви помогнат да го подигнете нивото на енергија и да се ослободите од заморот.

Какао- магнезиумот во какаото го подига нивото на енергија и позитивно влијае на мозочните функции.

Цревена пиперка – им се препопрачува на трудници како би ги совладале моментите на замор. Богата е со железо.

Овес – Популарна опција за доручек или ужина, овесна каша. Тоа и не чуди, бидејќи овесот е богат со калциум, магнезиум, витамин Е и Б, калиум, протеини и е добар за подигање на енергијата.