вторник, 19 јануари, 2021

дневен Архива: 12/01/2021

ПРОЧИТАЈТЕ

Маџун – лек за целиот организам

Маџунот уште наречен гроздов слад, е специјалитет добро познат на нашите предци, како по својот оригинален вкус и арома, така и по благотворното дејство...

Храна што помага во градење на мускулна маса

Ако веќе имате воспоставено режим на вежбање вклучете ги овие продукти во исхраната за да постигнете најдобри резултати. Jајца Јајцата обезбедуваат големо количество на протеини, околу...

Намирници кои неоправдано имаат лоша репутација

Многу таканаречени лоши намирници всушност носат големи бенефити за здравјето на човекот. “Факт е дека практично ниедна намирница којашто ќе ја најдете во маркет нема...

Дали сте метеоропати?

Променливото време може негативно да влијае кај сите. Кај младите и здрави луѓе тегобите се благи, дури и незабележителни, додека кај повозрасните и хронично...

Компирот “крие“ многу хранливи состојки

Компирот е еден од најомилените зеленчуци, којшто во голема мера е застапен во секојдневната исхрана. Содржи голема количина на јаглехидрати, кои на човечкиот организам...