вторник, 25 февруари, 2020

Како правилно се користи сув шампон за коса

Една од најголемите грижи на секоја жена, кога косата е во прашање, е изборот на соодветен шампон. Кога немате доволно време за миење и...

Сок од млада коприва: Го прочистува телото и штити од многу...

Една од најголемите грешки кои луѓето со години се однесувале кон копривата неправедно, третирајќи ја како коров, но денеска сите сме свесни за нејзините...

Коронавирус: Симптоми, превенција, важни информации

Во време кога речиси целиот свет живее во страв од епидемија на коронавирусот, информираноста околу превенцијата и симптомите, како и начинот на пренесување, е...

Зошто не треба да ги триете очите

Честото и силно триење на очите може да предизвика привремено олеснување, но исто така може да предизвика низа негативни ефекти и сериозни оштетувања на...

Митови и заблуди за корона вирусот

Како се доближува корона вирусот до нашите простори, така населението станува повнимателно, но се отвора и можност да се верува во некои митови и...

Оваа активност ги сведува на минимум шансите да добиете некој...

Како најдобра, наједноставна и најефективна алтернатива повеќето експерти предлагаат спорт којшто не е физички пренапорен, а истовремено не опушта, а тоа е пливањето. Најдобра одбрана...

Што после грипот или настинката?

Доколку оваа зима и вас ве “закачи“ здодевната настинка или грипот, тогаш потребно е да поработите на својот имунитет и да не дозволите да...

Дали чајот може да се расипе?

Сигурно дома имате некое зафрлено пакување чај кое е отворено можеби пред неколку години и сте заборавиле на него. Еден ден го наоѓате и...

Шеќер или сол – што е поштетно за здравјето?

Факт е дека шеќерот и солта се намирници чие внесување најтешко може да се контролира. Многу често се сокриени во преработената храна, па многу...

Страшни последици од седењето: Еве што се случува ако три часа...

Голем дел од нашиот ден го поминуваме во седење, а ако имаме многу работа, може да се случи воопшто да не станеме да се...

ПРОЧИТАЈТЕ

Фрутаријанство – исхрана базирана само на овошје

Фрутаријанство подразбира исхрана заснована само на свежо овошје, со повремено внесување на јаткасти плодови и различни семки. Целта на овој начин на исхрана не...

НАПРАВЕТЕ РАЗЛИКА: Што е ендемија, што епидемија, а што пандемија?

Во време кога светот живее во постојан страв од масовно заразување со коронавирусот, СЗО предупредува дека засега нема црвен аларм за пандемија, туку дека...

Како правилно се користи сув шампон за коса

Една од најголемите грижи на секоја жена, кога косата е во прашање, е изборот на соодветен шампон. Кога немате доволно време за миење и...

Сок од млада коприва: Го прочистува телото и штити од многу болести

Една од најголемите грешки кои луѓето со години се однесувале кон копривата неправедно, третирајќи ја како коров, но денеска сите сме свесни за нејзините...

Коронавирус: Симптоми, превенција, важни информации

Во време кога речиси целиот свет живее во страв од епидемија на коронавирусот, информираноста околу превенцијата и симптомите, како и начинот на пренесување, е...