вторник, 25 февруари, 2020

КАРМАТА И НЕЈЗИНИТЕ ПРАВИЛА

Кога некоја личност ќе доживее неправеден удар во животот се прашува: Зошто јас? Што сторив? Зошто лоши работи им се случуваат на добрите луѓе? Овие...

НЕЗРЕЛА ДУХОВНОСТ

Многу често има нетрпеливост кон луѓето кои размислуваат поинаку, и кон оние кои се емоционално незрели. За незрела духовност прв знак е стравот, а...

ПРОНАЈДЕТЕ ЈА ВО СЕБЕ СВОЈАТА ДУХОВНА СТРАНА

Прифатете ја својата духовност и ќе се чувствувате посреќни, и ќе бидете помалку напнати. Посветете внимание на семејството, пријателите, кариерата, хобито... Пронајдете ја во...

ДУШАТА Е ДАВАТЕЛ НА ЖИВОТОТ

По дефиниција душата е давател на животот и движечки принцип кој е одговорен за самиот живот. Филозофите ја нарекуваат ,,иманентно дејствување на сите живи...

БОЖИЌНА ПОРАКА ОД ШРИ ШРИ РАВИ ШАНКАР

Ова време од годината е студено и природата е мирна и тивка. Потемно е и има сè помалку и помалку активност и на средина...

СО ФИТНЕС ЗА ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ

Како фитнесот влијае на здравјето на луѓето и нивниот начин на живеење се разликува кај секој човек. Вежбањето влијае на три области од животот...

ПОЗИТИВНИ МИСЛИ ЗА ЗДРАВО ТЕЛО

 Хранете го вашиот ум со позитивни мисли и вашето тело ќе биде поотпорно на болестите. Старата поговорка вели: "Во здраво тело, здрав дух", а...

ЗДРАВИТЕ НАВИКИ ЗА ВАШИТЕ ДЕЦА

 Научете го своето дете на здрави навики. Ова е многу важно за децата, уште од мали ќе знаат што треба, а што не треба...

ОСТАНЕТЕ ВИТКИ И ЗДРАВИ И ЗА ВРЕМЕ НА ПРАЗНИЦИТЕ

Празниците веќе одамна престана да бидат оние ретки денови во годината, кога можеме да си дозволиме да се стави храна на масата, која инаку...

ПЕТ РАБОТИ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ДОВЕРБАТА КАЈ ДЕЦАТА

Овие пет работи за подобрување на довербата кај децата многу ќе ви помогнат во креирањето на посреќни и поуспешни деца. Градењето на една личност...

ПРОЧИТАЈТЕ

Фрутаријанство – исхрана базирана само на овошје

Фрутаријанство подразбира исхрана заснована само на свежо овошје, со повремено внесување на јаткасти плодови и различни семки. Целта на овој начин на исхрана не...

НАПРАВЕТЕ РАЗЛИКА: Што е ендемија, што епидемија, а што пандемија?

Во време кога светот живее во постојан страв од масовно заразување со коронавирусот, СЗО предупредува дека засега нема црвен аларм за пандемија, туку дека...

Како правилно се користи сув шампон за коса

Една од најголемите грижи на секоја жена, кога косата е во прашање, е изборот на соодветен шампон. Кога немате доволно време за миење и...

Сок од млада коприва: Го прочистува телото и штити од многу болести

Една од најголемите грешки кои луѓето со години се однесувале кон копривата неправедно, третирајќи ја како коров, но денеска сите сме свесни за нејзините...

Коронавирус: Симптоми, превенција, важни информации

Во време кога речиси целиот свет живее во страв од епидемија на коронавирусот, информираноста околу превенцијата и симптомите, како и начинот на пренесување, е...